La ce te poti astepta dupa ce te epilezi cu ceara 

Epilarea cu ceara reprezinta cea mai eficienta modalitate de indepartare a parului nedorit de pe corp si, in plus, este durabila - firul creste in interval de 2-3 saptamani. Pentru a obtine rezultate maxime, firul trebuie sa aiba cel putin jumatate de centimetru lungime. Poti opta fie pentru ceara calda, fie pentru cea rece. Aceasta din urma este folosita de femeile care se epileaza acasa si este mai putin eficienta decat ceara fierbinte, in sensul ca nu dilata atat de bine firul de par, iar acesta creste de obicei mai repede. 

In cazul in care ceara este calda, ea patrunde in foliculi, iar firul este smuls din radacina. Dezavantajul este ca, daca ai pielea sensibila, procedura poate fi dureroasa si pot aparea iritatii locale. In general insa, poti apela fara teama la aceasta metoda, pentru oricare parte a corpului - inclusiv pentru zonele mai delicate, cum ar fi axilele si partea inghinala. 

Inainte de a folosi ceara, aplica o lotiune speciala pentru epilat (nu una obisnuita, pentru ca in acest caz ceara ar aluneca pe firul de par). Dupa aceea aplica ceara incalzita, in fasii subtiri si cand simti ca s-a fixat perfect pe fiecare fir de par, trage repede, in sensul invers fata de cel al cresterii firului. 

Cum poti evita durerea inerenta? Cel mai bine este sa te relaxezi. Cosmeticienii ne atrag atentia ca, daca suntem incordate, foliculele se inchid si ceara nu ajunge pana la radacina firului de par. Imediat dupa epilare, maseaza-te cu blandete si un truc este sa treci un cub de gheata pe suprafata epilata. Cu timpul, te vei obisnui si nu ti se va mai parea atat de dureros. 

Efectul epilarii cu ceara asupra firului de par 

Daca te vei epila in permanenta cu ceara, firul de par va creste mai rar si mai fin, pentru ca este smuls din radacina. Daca epiderma ta este sensibila sau esti predispusa la reactii alergice post epilare, foloseste ceara naturala. Aceasta va reduce riscul aparitiei iritatiilor si al pruritului. De asemenea, poti opta pentru ceara pe baza de aloe (de obicei, produsul este de culoare albastra). 

Specialistii Beauty Salon 90-60-90 ne spun ca alegerea intre ceara de unica folosinta si ceara obisnuita depinde de preferintele fiecarei femei. "Avantajul in ceea ce priveste ceara de unica folosinta este dat de faptul ca e un produs steril, deci se lucreaza mai curat, iar clientele se simt oarecum mai in siguranta. Dezavantajul este ca aceasta este mai rece si nu dilata atat de bine firul de par, ceea ce face ca procedura in sine sa fie mai dureroasa", afirma o cosmeticiana de la Beauty Salon 90-60-90. 

Epilare acasa versus epilare la salonul de cosmetica 

Nu te impiedica nimeni sa te epilezi acasa dar, asemeni multor proceduri de infrumusetare cunoscute, un profesionist in domeniu va face cu siguranta o treaba mai buna si cu mai putin disconfort pentru tine. Pentru o epilare optima, ceara trebuie incalzita la temperatura de 40 de grade Celsius, iar fasiile vor fi indepartate repede de pe suprafata epidermei - iata doua aspecte mai dificil de realizat de tine insati. Daca vei incalzi ceara prea tare, exista riscul sa te "alegi" cu arsuri, iar cicatricile pot ramane pentru tot restul vietii. 

Epilarea cu ceara rece este mai usor de realizat acasa, dar inconvenientul este ca de multe ori aceasta nu se lipeste atat de bine de firul de par precum ceara fierbinte si nu-l dilata. Oricum, daca decizi sa faci singura acest lucru, alege o ceara transparenta, pentru a putea vizualiza firele de par acoperite si a sti care este directia lor de crestere. Daca folosesti produsul respectiv pentru prima data, testeaza-l pe o portiune redusa a epidermei, pentru a te asigura ca nu-ti cauzeaza reactii alergice.  



Sursa: www.eva.ro